Creëer ruimte in lichaam en geest

Yoga en een gezonde levensstijl bereiken steeds meer mensen

Het jaar dat Yoga mijn leven veranderde

In maart 2018 heb ik mijn yogacertificaat behaald van ‘200-uurs Yoga Ashtanga Vinyasa en Hatha Teacher Training’ in Varkala, India. Het was een mooie en intensieve periode in mijn leven. Ik heb genoten van India met al haar kleuren, geuren en kruiden. Het was een prachtige, tropische en groenrijke omgeving.

Het heeft mij geleerd dat yoga als het ware meditatie in beweging is. Het heeft mij verdiept in mijn benadering tot het leven en naar een hoger doel.

Yoga betekent in het Sanskriet “juk”, “verenigen”, “beheersen”, ook wel “herboren” van Yuj, ‘verbinden’, ‘een maken’. Met Yoga leer je om jouw geest, het gevoel en je lichaam te beheersen

Anja Envaeva,  oprichter Yogair

Wie ben ik

Geboren in Rusland, opgegroeid op de boerderij van mijn oma tussen de dieren, bossen en meren, wat een mooie kindertijd. Alles stond in verbinding met elkaar en de natuur. Vanuit mijn opvoeding kreeg ik veel mee vanuit yoga en spiritualiteit. Het belang van een rechte houding en het rek- en strekken werd al vroeg in gegoten.

In Den Haag heb ik Economie gestudeerd met Spaans. Altijd heb ik interesse gehad in andere culturen en talen. Na het afronden van de opleiding studeerde ik Journalistiek aan de Universiteit van Leiden. Daarna ging ik vrij snel aan het werk, eerst in de commerciële sector en daarna bij overheidsinstanties. Op dit moment ben ik woonachtig in Leiden.